7 Eylül 2012 Cuma

Guzel anilar- anilar kadar guzel olmayan bugunler

Blogu acarken "hayata dair guzel dokunuslar" demistim ama bugun beni cok uzen Afyon'daki o patlamadan sonra icimdekileri paylasmak istedim. Yani sizi biraz uzebilirim. 



Cocuklugumun en guzel yillari buyukbabama ait  Afyon Ornekevler Mahallesi Kocatepe cad. No:33'teki mustakil, bahceli bir evde gecti. On tarafinda ciceklerin arka tarafinda meyve agaclarinin oldugu, napolyon kirazini dalindan koparip yedigim, kedilerin oynastigi bir bahce. Balkonun onundeki gullerden recel yapardi ananem sonra aksam ustleri komsulara cayin yaninda kahvaltida ikram ederdi. Kisin oyle soguk olurdu ki somestr tatilinde gittigimizde yataklarimizi televizyonun oldugu odaya sererdik ama yazlari muhtesemdi. Yaz geceleri cadde sakinlestiginde buyukbabamla birlikte elimize Hayat ansiklopedimizi alir gokyuzunde yildiz bulma avina cikardik.

Her aksam besbucuk oldu mu evimize en fazla 50 metre uzakliktaki "askeriyeden" mesaileri biten memurlari sehre tasiyan koyu mavi askeri otobusler gecerdi. Ev askeriye yolunun ustunde oldugu icin yaya ya da aracla askerler hep gecerdi zaten. Dun gece patlamanin oldugunu ogrendigimden beri icimden o yaslardaki Dilara uyandi . Sanki o sokaklarda geziyorum , askeriyenin kapisina gidiyorum , gene merakla bakiyorum. Icimdeki cocuk Dilara'nin kalbiyle daha cok uzuluyorum gecenin bir saati bomba sayimi yaptirilan o 25 Mehmetcik icin.

5 yorum:

  1. Cocuklugunuz gozumun onunde canlandi bir an ....ve daha ne kadar keslerle yasayacagiz bilmiyorum, ates dustugu yeri yakiyor, birde yukardakilerin ocagina dusse dileklerimle...

    Bu arada %50 de gorunce ziyater etmek istedim blogunuzu ve ilk uye unvani bana dustu :))) tanistigimiza memnun oldum selamlar :)

    YanıtlaSil
  2. Gunaydin.. Sabah sabah bilgisayari acip da 3 yorum birden bulunca acemi bir blogger olarak ne cok sevindim anlatamam. Dilegine ben de yurekten katiliyorum ve sanirim yalniz degiliz.
    BLog cahili olarak sormam gerek. % 50'de gorunmek ne demek? Nerede gorebiliyoruz ? Hahaha tam kor cahil sorusu oldu ama ne yapayim.
    Ilk uyemize ne hediyemiz var bir muessesemize soralim. Hosgeldin, sefalar getirdin. Ben de cok memnun oldum. Yazismak dilegiyle :)

    YanıtlaSil
  3. Bir erkek çocuk dünyaya geldiğinde, artık böğüre böğüre ağlayasım geliyor...ve lanet olsun bir kız çocuk dünyaya geldiğinde de sevinemez oldum!

    YanıtlaSil
  4. Dilaracım, çok üzüldüğümüz ve korkarım ki daha üzüleceğimiz bir zaman diliminde yaşıyoruz. Hergün yeni bir acı haber hepimizin içini titretiyor.
    Bizlerin çocukluğu güzel geçti, umarım çocuklarımızın -benim torunlarımın- çocuklukları da güzel geçer.
    Çok içten satırlarını okurken gözlerim yaşardı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sare Hanim o kadar guzeldi ki cocuklugum 1970'li yillarin o karisik zamanlarini toz pembe atlatmami sagladi. Nigde'ye tasinana kadar hic farkina bile varmadim. Burada sayfalarca anlatsam gene de kimseye o mutlulugu tarif edemem. Ananemin hamurisleri, buyukbabamla sabaha kadar peynir ekmek sut esliginde kitap okumamiz, buyuk buyuk babamin kaslarini taramasi, her gun gelmesi garanti bir kare Damak cikolatasi.. Offf cok ozluyorum o gunleri..
    Evet umarim bizden sonrakilerin de cocuklugu en az benimki kadar guzel gecer..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...