7 Ekim 2012 Pazar

Kavanoz dipli dunya...

Dun geceden beri evimizin bir uyesi kayipti. Taa ki bu aksam saatlerine kadar. Sutlac efendi bir "saturday night fever" yasamaya karar vermis olmali ki evden ilk firarini gerceklestirdi.  Gece ne Aris ne de ben bir gram uyumadik. Aramadik yer birakmadik ama en sonunda cika cika evin balkonunu en iyi goren bir arabanin altindan cikti. Kimbilir gece ne kadar cok usudu. Eminim hic bisey de yemedi ki mamasina yumuldu.
Umarim bu da ona bir ders olur.
Eve geldikten sonra dogru Mia'nin yanina gitti. Artik aralarinda ne konustular bilmiyorum:)

Tanismayanlar icin resimalti: Ustteki Mia, alttaki Sutlac. 

( Bu vesile ile yillardan beri evlatlarini, yakinlarini arayan diger kayip yakinlarina da sabir diliyorum. Ben 6 aydan beri baktigim kedi icin bu kadar uzulmussem, bulununca bu kadar sevinmissem kimbilir onlarin hali nicedir.. )

 Gelelim basliga.. Ben "kedim de kedim " diye aranip dururken Suriye ile savasa ramak kaldi, yine cancagizlar gitti, 3 cocuk 5 cocuk yapilsin emri yetmedi "Allah ne verdiyse artikin " dendi, Agri'da cocuklar okula at arabasi ile gitti..  Daha neler neler..  Ulen dedim kavanoz dipli dunya .. 

Sonra Beste'nin bana keceden kavanoz kapagi deneme tavsiyesini  hatirladim. Sonrasinda ise bunlar ortaya cikti :

Bu ahududu receli /  marmelati icin.


Mevzubahis keceden toplar olunca etrafta merakli gozlerin olmasi dogal degil mi?


Tabii ki hemen pati uzatildi oynamak icin. Bu arada kapagin ust tarafina da isminin basharflerini monogram olarak isledim. Istedigim dikis makinasini aldigimda daha cabuk ve duzgun bir sekilde  isleyebilecegim ama  simdilik ellere kuvvet  :)

 Yilbasinda kavanoz kavanoz recel / marmelat hediye edecekleri de unutmadik :))


Sonracigima, bu elmalisi, 


Bu da cileklisi:


Bitmedi.. Son gunlerde kalem kutusu yapmaya taktim. ( aralarda  gecen ay yaptigim bebeklere de devam ediyorum )  Ama kalem kutulari hem pek kolayima geldi hem de pek sevimli oldular. Bu mavi gokyuzu / rengarenk gokkusagi isli olan ve hemen altindaki fiyonklu suslu pakize Fransa'daki biri kiz biri oglan cok seker iki cocugu sevindirmeye gidiyorlar. Cilekli olan sahibesini  bekliyor. Fiyonklunun arkasinda isim yazacak ama digerinin arkasinda ne oldugu hala surpriz. 



Bu arada aklinizda baska modeller varsa benimle paylasin, hemen hayata gecireyim.

Mutlu bir hafta gecirmeniz dilegiyle..

11 yorum:

  1. şükür sütlaç bulundu ya, aman aman.
    Diloş ben yunuslu kalemlik demiş miydim daha önce?

    YanıtlaSil
  2. peki ya insan kendini tutamaz da o ahududuları da yerse =)

    YanıtlaSil
  3. Evet demistin canim. Sorma birbirimize kavusma animiz kameraya alinip yavas cekimde gosterilsin isterdim. Bir tarafta mutluluktan ve acliktan meaowwwwwwwwwww diye bagirarak arabanin altindan cikan bir kedi, diger tarafta kediye atlayan Aris butun bunlari goren Dilos'un aklindan gecen bissuru sey: Aman kediyi korkutmayalim kacmasin- nasil da actir simdi elimdeki mamayi hemen vereyim- ayy kapkara olmus bunu hemen banyoya sokmali- kuzuuuuuum gel geeeeeel.

    YanıtlaSil
  4. kıyamam =)
    kısa metraj çıkardı aslında bu maceradan.

    YanıtlaSil
  5. hem de nasil :)) en cok gorulesi sey bence Sutlac'in bize ulasma cabalari ve yuzundeki ifadeydi.

    YanıtlaSil
  6. E allah bi daha ayirmasin ne deyim!

    Ben kecelere bayildim yaaa, ne kadar guzel seyler yapiyorsun!!! Tabii o kavanozlari dolduracak recelleri de yapabilmek lazim degil mi? Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. Dilos sirfinti dondu demek ;) bak kaçar o gene soyleyeyim kisirlastirdiniz mi?
    ama benim kavanoz kapaklarim en kadar ozenli olmus ahududuya, elmaya, noel bayildim o topcuklarla oyanyan zairf patilerede. Kalemkutusu o kadar guzel ki hain anne olarak el koyabilirim. Bakalim arkasinda ne var suprizimizi bekliyoruz heyecanla..

    YanıtlaSil
  8. Hayiiiir el koyma kalemkutusuna o Leo'nun. Ben sana baska yaparim hem daha buyugunu . Ahududulari ben de cok begendim. Elma ise en kolayi idi. Sen bir bak bunlara ama bir sonraki denemelerde icine lastik dikicem. Bunlar lastiksiz buzerek kapaniyorlar.
    Acaba posta Fransa'ya ayak basti mi ki? Ufff bi an once posta kutusuna koysalar. Yarin sabah gozlemeye basla bakalim postaci amcayi.
    Sutlac efendi cok yakinda topcuklarina elveda diyecek. Veterinerinin donmesini bekliyoruz. Tekrar kacar mi bilmem ama riske girmemek icin saatli ve gozlemimiz altinda balkona cikartiyoruz Neyse ki hava da sogudu surekli pencereler kapandi yoksa havasizliktan bogulabilirdik :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...