9 Ekim 2012 Salı

"Winter is coming"! Entrelak battaniye yazisinin zamani gelmis de geciyor bile.

Gunaydin,

Gonderime severek izledigim Game of Thrones dizisinin en bilinen cumlesi ile baslamak istedim. Uzun ve tembel yaz aylarindan sonra sicak sayilabilecek bir sonbahari da ortaladik, tursular, salcalar, receller derken  saka maka kis geliyor artik.

Seker kedim  ( kendisi iki kedimden biri degildir cok seker bir blogger arkadasimdir ) daha onceki gonderilerimden birinde battaniye deyince ben hemen "entrelak" diye cevap vermistim. Entrelak benim en sevdigim orgu tekniklerinden biri. Tezcanlilik- psikopatlik derecesinde sabir arasindaki ince cizgide yuruyen benim icin cok uygun bir teknik.  Cunku hem bir anda kocaman olabiliyor, hem oyuncakli orerken sıkılmiyorsunuz, hem de bitince ortaya bulmacali, hos bir goruntusu cikiyor .

En son bir arkadasimin bebegi icin hediye olsun diye  baslamistim. Bebecik giderek buyuyor bir turlu kismet olup da battaniyeyi hala kendisine ulastiramadim. Bu vesile ile eger blogumu  okuyorsa O'na buradan sesleneyim : Arzuuuu battaniyen bende duruyor soz vallahi en yakin zamanda artik posta ya da baska bir sekilde  yollayacagim.


Nasil yapildigini asagidaki fotograflarda aciklamali olarak bulabilirsiniz. Bence dikkat edilmesi gereken yerler sag ve sol kenar. Baslangic ve bitis o kadar da zor degil. Aslinda azicik orgu ormesini bile herkes yapabilir.



Kolay gelsin...

23 yorum:

  1. Kendi güzel, rengi güzel e daha ne olsun... Çok hoş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim. Gecen yil bu battaniyeyi yetistiricem diye otomobil koltugunda bile ordum. Simdi evde duruyor torbasinin icinde. Renklerini ben de cok severek almistim.

      Sil
  2. battis cok guzel renkleride sonbahar renkleri sonbahara battis ayidir=) geçen sene bari ogluna bir kazak ormus anne olayim dedim ama bitiremedim kol ve yaka kismini oyle kaldi! tezcanlilik rekoru bende bak soyleyeyim anneannemden geçme:) hayatimda basladigim hicbir kanaviçeyi bitrmedim am hep hevesle basliyorum. ne olacak bu hayata karsi istahin sonu bakalim:)

    YanıtlaSil
  3. Birazcik yakinimda olsaydin sana yaka ve kol kesmelerini gosterirdim. Ama skypetan da tarfi edebilirim. Yasemin bu konuda benden fersah fersah onde haberin olsun. Ozellikle yaka kesme konusunda cok pratik cozumleri var.
    Ben de eskiden cok maymun istahli idim. Zavalli annem ve ananem coook yarim birakip kenara attigim orgulerimi bitirdiler bana soylene soylene.. Ama keceler konusunda inanilmaz bir dirayet gosteriyorum ben de kendi kendime sasiyorum. Aman nazar degmeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuh tuh masallah:) Evet Yasemin'e bahsetmistim yolla ben bitireyim bile dedi ama kaldi gitti oyle..

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, hiç örmemiştim, şu anda da elimde bir örgü var ama sık kullanılanlara ekledim. Kısa zamanda örmem lazım :)) Renkleri de pek uymuş ayrıca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Asime, cok keyifli bak ormeye baslayinca senin de hosuna gidecek.

      Sil
  5. Dilaracim cok tesekkur ederim unutmayip paylastigin icin :) Bir modelde karar kildim ama onada hala baslayamadim... Yukardaki model cok guzel bulmaca gibi geldi bana, yakin komsum bu islerden guzel anliyor, kendisine gosterecegim bana hocalik edecektir umarim .... Seker kedimle Miaya ve Sutlaca sevgilerimizi gonderiyoruz selamlar :)

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim, ne demek :)) Bence hic korkma bir basla inan ok kolay ve eglenceli oldugunu goreceksin. ( eger cok zorlanirsan uygun bir zaman dilimi ayarlayip skypeta yardimci olurum. ille ordurtucem yani ))

    YanıtlaSil
  7. battaniyenin renkleri harika bayıldım.Çocukken bu örnekten annem kazak örmüştü pembe tonlarında o kadar seviyordum ki kimselere vermeye kıyamadım. örnek için teşekkürler deneyeceğim.
    ayrıca dizi benimde favorilerimdendir.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. Tesekkurler Pinariko :) Ayrica dizi konusunda hemfikir oldugumuza sevindim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. DİLARA HAMIM BENDE ÖRGÜYE MERAKLIYIM AMA KİMSE GÖSTERMİYO YANİ ÇEVREMDE KİMSE YOK ÖRGÜ BİLECEK
    BENDE İNTERNETTEN BAKA BAKA
    EN SON ŞU ENTRELAK BATTANİYE TAKTIM KAFAYI İNŞALLAH ANLAR YAPARIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsiniz cok kolay semada da kolayca anlatilmis zaten .
      Sevgiler

      Sil
  10. Sonunda elimize gecti bu göz nuru el emegi battaniyen Dilaracim.
    Tepe tepe kullanacagimdan emin olabilirsin, renkleri pek bir güzel.
    Tekrar cok tesekkürler. Sevgiyle.. arzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu'cum artik icim rahat . Gule gule kullansin cimcime Elif. :)

      Sil
  11. Dilara hanım,entrelak örgü zor olduğu kadar örmesi hayli zevkli değil mi?
    Becerikli bir hanım olduğunuz blogunuzu ispatlıyor,linkinizi kızım gönderdi.Beğeniyle ziyaret edeceğim.
    Sevgiler
    Şeyda Eker

    YanıtlaSil
  12. Seyda Hanim aslinda entrelak bilinen diger tum tekniklerden cok daha kolay. Ozellikle benim gibi maymun istahlilar icin bicilmis kaftan. Cunku mesela 10 ilmek oruyorsunuz, geri donuyorsunuz vs vs oyuncakli bisey oldugu icin hic caniniz sıkılmiyor. Eliniz alistiktan sonra eminim birkac battaniye oreceksiniz. :)
    Kucukken ananem bana bu modelden kazak ormustu yuvarlak sislerle yakadan takmali. Ama ben hala kol kesmesini beceremedigim icin kazak olayina giremedim. Eger siz basarili olursaniz benimle paylasir misiniz?
    Blogumu begendiginiz ve ziyaret ettiginiz icin cok tesekkur ederim.
    Size ve kiziniza sevgiler
    Dilara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kol kesimlerini dönerek yapmıştım ama epeyi uğraşmıstım:Nasıl yaptığımı şimdi anımsamıyorum.Kızım Arzu Eker Roditakis.Tanışıyorsunuz galiba.
      Elimden hiç elişi eksik olmaz.Yapamam el işim olmazsa.
      Sevgiler.

      Sil
    2. :)) Tabii ki taniyorum tanimam mi? Hatta bu mesajda gordugunuz battaniyeyi de Elif icin yaptim. Cok seviyorum Arzu ve cekirdek ailesini.
      Iste o kol kesimleri beni krize soktu ve amaan bosver dedirtti. Zaten su anda kece islerine o kadar cok bulanmis durumdayim ki vaktim de yok. Ama gunun birinde tekrar yaparsaniz ben de ogrenmek isterim.
      Ben elislerini sevgili ananecigimden ogrendim omru bol olsun. Su anda 86 yasinda. Elime ilk sis ve yunu veren odur. Ben de merakliymisim demek ki o bana el verdi ben de devam ediyorum. Dediginiz gibi ben de elimde birseyler olmazsa yapamam..
      Kolay gelsin sizlere de Adana'ya selamlar...

      Sil
  13. Annenize uzun sağlıklı bir ömür dilerim.Ben de kızlarıma şiş ve kanaviçe iğnesi verdim ama Arzu okumayı yeğledi:) Müge kızım sever el işini ama zamanı yok.Ben de yapabildiğimce elimden işi düşürmüyorum.Manolis'e hırka ördüm yakında postalayacağım.Şimdi geçen sene başladığım ripple battaniyeye devam edeceğim.
    Size kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Elif kuzumun battaniyesi için ben de teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor:)
    Şeyda

    YanıtlaSil
  15. Merhaba;
    Ellerinize sağlık çok güzel olmuş battaniye. Benim merak ettiğim kaç numaralı şiş ile ördüğünüz ve bu çalışmada kullandığınız yün nedir? Özelliklerini verebilirseniz en kısa zamanda ben de başlamayı planlıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cigdem Hanim, Cok tesekkur ederim begeniniz icin. Eger ilk defa entrelak deneyecekseniz hem daha kolay olmasi hem de cabuk uremesi icin kalin sis tavsiye ederim. Ben bunu sanirim 8 numara sis ve ona uygun kalinlikta bir ip ile yapmistim. Ip olarak Mahmutpasa'dan toptan bebe yunu almistim onlari kullandim. MArkasi Nako idi sanirim. Ama piyasada cok guzel kaiteli bebe yunleri var uygun kalinlikta olani bulabilirsiniz sanirim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...