3 Şubat 2013 Pazar

Buyuksehir calisiyor!

Evet, buyuksehir calisiyor!.
Ne zaman bu yaziyi gorsem anlardim ki her yer kazilacak, ortalik toz- duman olacak, yollar kapatilacak, olacak da olacak..
Dun bizim salonda da buyuksehir calisti. Bu durumda buyuksehir ben oluyorum. Aris de taseron firma. Salonu toz duman ettik.
Grip mi soguk alginligi mi bilmiyorum ama hala atlatamadim. Gene de diyebilirim ki son iki gunden beri gecen haftaya gore daha iyiyim.  Kendimi azicik iyi hissedince Mia'nin talan ettigi malzeme rafini duzenlemek istedim. (  Rafta bir kedinin ilgisini cekebilecek her sey var. Kece toplar, kurdeleler, cesitli renklerde ipler.. Yani tabi bunlar kavanozlarda ya da kutularda ve rafin ust taraflarinda ama hanim kizimiz doganin kendine verdigi tirmanma ve kurcalama yetenegi sayesinde gece biz uyurken epey bir sondaj yapmis. ) Iste her sey bu rafi duzeltme istegiyle basladi. Rafi duzelttikten sonra divanin yerini degistirmek geldi. - Bunun icin Aris'e yalvarmam lazim.- Koltugun yeri degisirse masanin yerini de degistirmek lazim. E ama televizyonu nasil izleyecegiz? O halde tum uydu, televizyon sisteminin sokulup tasinip tekrar baglanmasi lazim. - Aris n'oooolur? -
Sonunda Aris'i aksama kiymali patates yemegi yapma sozu vererek kandirdim. Ogleden sonra 2 gibi basladigimiz is aksam haberlerine yetisti.. Resmen salon takla atti. Raflar haric hicbir esya eski yerinde degil. Ben bu halini daha cok sevdim Aris ise - sanirim onu cok yordugum icin- sevmedigini soyluyor. Klasik erkek tripleri iste.
Salonun eski halini bilenler hafizalarindan eskisi-yenisi karsilastirmasi yapabilirler ama bilmeyenler icin ozur dilerim. Eski halinin fotograflarini cekmedim.
Iste son hali:




Divani koydugum yer bostu. Simdi divan  televizyon karsisinda uyusukluk yapmak icin gercek yerini buldu.



Bu iki sandalyeyi cok severek almistim ama tam randimanli kullanamiyordum.  Sutlac'in uzerinde turladigi eski sandigi yaklasik 20 yil once Cukurcuma'dan almistim. Duvardaki tabaklar kayinvalidemin kolleksiyonundan - rahmetlinin en sevdigi sey duvar tabagi almakmis sanirim- sandigin uzerindeki ortu de Aris'in babaannesinden.

Oturma grubunu koydugum yerde eskiden yemek masasi vardi. 



Kediler icin kose yapmadan olur mu hic? Burasini Sutlac daha cok sevdi.
Divanin ve koltuklarin ustunde yeralan  dekorasyon dergi yazarlarini aglatacak cisnteki ortuler ise bir kedi sahibinin olmazsa olmazi. Yoksa  divan , koltuk her sey mahfoluyor. Hatta mahfoldu bile.







Iste Mia'nin ilgi alani olan  raf. Simdi daha duzenli ve malzemeleri acamayacagi sekilde kutulara kondu.. Aslinda bunlar elimin altinda kullanmak icin ayirdiklarim. Esas kaynak kucuk odada. Soylememe gerek var mi bilmiyorum, kapisi her zaman kapali tabii ki..

Burasi yeni calisma kosem. Eskiden bu tarafta divanin bir ucu vardi. Eskisinden daha iyi bence. 

Kuslari gecen gun facebookta gormustum. Keceden kesip hemen yapistirdim. 









Sutlac televizyon izliyor.








Mia ise her durumda uyuyor.
Yemek masasinin durdugu yerde eskiden benim calisma masam vardi. Bufenin yerinde ise televizyon, muzik seti vs ..

Hastayiz mastayiz ama kucuk prenslere devam!

8 yorum:

  1. Pek çok eşyanın doğru yeri kullanım kolaylığına,önceliğine göre bulunmalı bence.Böyle olunca da,genel geçer tefrişlerden çok herkes kendi doğrusunu buluyor.Rahat çalışılacak,uyuklanacak köşeler yaratmışsınız,güle güle oturun.
    Bu arada pencerede ki kuşlara bayıldım,elinize sağlık.Yalnız yapıştırdığınız bantlara görünmez bir çözüm bulunsa daha iyi olur gibi geldi bana.Gerçi ben yazmakta acele etmiş de olabilirim,belki de geçici bir çözümdür.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten sıkıntılı bir kisiyim ille de evdeki esyalar bu sekilde birkac takla atacaklar. Aris'e kalsa olene kadar ayni sistemle oturur beni de afakanlar basar. :)
      Penceredeki kuslari gorur gormez hemen kesip yapistirmak istedim. Tezcanlilik iste. Aslinda biraz daha sabretsem cama gorunmez bir sekilde sabitlemek icin baska bir cozum bulabilirdim. Sanirim yarin elimdeki kumas stickerlarin artan kisimlarindan yapacagim o zaman daha guzel gorunecekler. Ama bildiniz, gecici bir cozumdu :)
      Yorum icin tesekkurler, sevgiler...

      Sil
  2. o camdaki kuşlar ne hoş öyle ya bayıldım bende beklerm bloğuma :)

    http://1g-l.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Bence cok güzel olmuş. Kuşlara bayıldım.
    Eski olan herseyi cok severim örtü ve duvar tabakları harika... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Penceredeki kuşlarda çok güzel olmuş,odanın yerleşimi de.Ama ben en çok küçük prenslere bayıldım :)
    Yeni gördüm blogunu bende beklerim :)
    http://bordoduslerim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Dilaracım, güle güle oturun. Eviniz çok sempatik, şık ve capcanlı:)) geldi bana...
    Yazılarınıza bayılıyorum. Ben de sizde bir sessizlik var nedir? diye mesaj atacaktım.
    Umarım şimdi daha iyisinizdir. Çok geçmiş olsun, canım.
    Bol siparişli ve yeni fikirlerin oluşacağı güzel, mutlu günler diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Aaaa... Kuşlara ve çalışma masanın yerine bayıldım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. benim odam ne oldu?????????????

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...