7 Eylül 2013 Cumartesi

Cok yasa sen Reboutsika!



 Sizlere E. Reboutsika dersem belki cok fazla sey ifade etmeyebilir. Ama "Babam ve Oglum" , " Bir Tutam Baharat" filmlerinin muziklerinin sahibi dersem eminim o zaman "hah bildim" dersiniz.

Ozellikle "Babam ve Oglum"filminde aglama rekorlari kirmamizin 1. musebbibi  Cagan Irmak ve saglam oyuncu kadrosu ise ikincisi de muzikleridir. O kadar sartlanmisim ki bugun konserde filmin sarkilari calininca gene gozlerim sulandi.

Kalabalik bir konser olacagi asikar oldugu icin 20:30'daki konsere 18:30'da gittim. Konser alanina daha naylon sandalyeler bile dizilmemisti ve 150 yasindaki kokos bir teyzenin haricindeki gorevli olmayan tek tezcanli organizma bendim. Sonra sandalyeleri dizmeye basladilar ve gonul rahatligiyla on siralardan kostura kostura yer kaptik :)  Simdi kendi kendime guluyorum meydanda belki 500 tane sandalye var ve biz sadece 2 kisiyiz. Niye kosusturduysak? Isin daha da garibi o teyze de o kadar yerde geldi yanima oturdu. Kader ortakligi  sanirim.

Asagidaki fotografi oradaki bir gorevliye cektirdim. Teyzeyi olanca susuyle sag tarafimda gorebilirsiniz. Hos; zaten baska kimse de yok :))

Bel kismindan cok fazla kilo vermek lazim biliyorum cunku kollarimi Turgut Ozal gibi kavusturmaya baslamisim.

Bu arada sanatcilar prova yapmaya basladi. Teyze ve ben  dikkatle izledik.



Sonra insanlar dolustu yavas yavas ve evimizin  protokol insani  Aris de geldi. Hep boyle olur. Old City etkinliklerindeki tum konserlere onden ben gider yer tutarim sonra esim elini kolunu sallaya sallaya gelir.

Konserden once bir grup gelip pankart actilar ve su anda Yunanistan'daki hemen hemen herseyi protesto eden uzun bir bildiri okuyup slogan atip dagildilar. Sanatcilar dahil olmak uzere hepimiz destekledik ve alkisladik. Guzel ulkemde olsa zavalli gostericiler ne kadar hasar alirlardi bilmiyorum.


Reboutsika sahneye gelir gelmez protokol kismini biz halktan ayiran ipleri ve cevredeki metal bariyerleri kaldirtti herkes sahneye dolustu yarim saattir bir naylon sandalye icin kavga eden diger yasli teyzeler de boylece oturacak yer buldular.

Ve konser basladi. Yaptiklari isten bu kadar hoslanip saygi duyan ve caldiklari aletlere bir o kadar hakim muzisyenler zor bulunuyor olmali.

Iste sizin icin cektigim kareler:






Kemanini konusturan Reboutsika malum.. 

Onun haricinde akordeon calan tam bir virtuoz. Adi Thanos idi sanirim. Kontrbasci ise hem cok guzel caliyordu  hem de cok havali idi. Saclari ahenkle savruldu durdu. Klavye, vurmali calgilar ve ayni zamanda akordeon calan amca ise bence insan degil mukemmel dizayn edilmis bir robot. Cunku tum bunlarin hepsi ancak bu kadar hatasiz calinabilinir. Perkusyon ve kanun sanatcisi da tabii ki. 
Tum grup adeta kendilerinden gecerek tango, chanson, jazz ve kendi parcalarindan caldilar. Yandaki teyze ve daha sonra ona katilan akrani butun sarkilarin enstrumantal oldugunu bahane ederek sıkıldilar ve gitmeye karar verdiler. Iste o anda vokale Dilek Koc geldi ve "Baharat, tarcin ve buse'yi soylemeye basladi. :))
Sonrasinda sarkilari ile hepimizi ayaga kaldirdilar hem dansettik hem cok eglendik. 

Ne guzel de videolar cekmistim ama nedense  bloga ekleyemedim. Bir caresini bulunca halledecegim cunku cok keyifliydiler.

Son olarak, ne diyoruz.. Cok yasa sen Reboutsika ve grup arkadaslari. 

hamis: Ben konserde keyifle muzik dinlerken yurdum polisi ODTU'yu basmis. Savas borazanlari calmaya baslamis. Cok sinir oluyor ve endiseleniyorum. Bakalim daha ne hallere gelecegiz. Allah sonumuzu hayir etsin su kafasiz kalpsiz insanlara da biraz akil ve vicdan versin. 



2 yorum:

  1. Yarasinnnn :-)
    Cok guzelsin!

    YanıtlaSil
  2. Senin için güzel bir gün olmuş ne güzel:)))en son yazdıklarınada amin diyorum inşallah Allah ülkeyi yöneten herkese akıl fikir ve vicdanlı olmayı nasip etsin inş. sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...