9 Mart 2014 Pazar

Kopyala- yapistir ! Yapmayan Pikacu!

Eger el emegi ile ilgili siparis almak istiyorsaniz  ortaya cikarmak icin saatler harcamayin,
Eger yemek tarifi  verecekseniz  oturup o yemegi yapmaya hiic ugrasmayin.
Yapmaniz gereken sey cok basit size soyleyeyim:
Once biraz yorulacaksiniz. Internette blog, Facebook sayfasi vs vs biraz arastirma yapacaksiniz.
Sonra  hosunuza giden, zevkinize uyan ya da ticari bir gelir edeceginizi dusundugunuz fotograflari acilen kopyalayip bilgisayarinizin masa ustune indireceksiniz.
Ama uyarmaliyim ki parmaklariniz azicik yorulacak..

Sonrasi kolay. Koyun o kopyaladiginiz  fotograflari bloglariniza, facebook sayfalariniza. Utanmadan ustunden siparis alin , yemekleri kendiniz yapmis gibi gururla sergileyin.

Sizden mutlusu yok.

Ha birkac deli tutar da size "kardesim bu yaptigin ne , neden kendine ait olmayan seyleri kendininmis gibi paylasiyorsun" ya da " "baskalarina ait oldugu gun gibi asikar olan fotograflari ornek gosterip neden siparis almaya calisiyorsun" diye sorarsa; onlari kiskanclik ile, isi gucu olmamakla ve "pikacu"lukla suclayin :)))

Bugun ben ve birkac arkadasimin  yardimi ile boyle bir sey yasadik.

Alinti yapilan fotograflar bana ait degildi ama icim almadi. Oturdum ozelden mesaj yazdim. Ters cevap alinca acikca Facebook sayfasina yazdim ama orada da ayni cevabi aldim. Arkadaslarimi yardima cagirdim. Birlikte yaptiginin kotu birsey oldugunu anlatmaya calistik. Bu arada fotograflari calintilanmis   kisileri buldum, mesaj attim.  Tam 3 saatin sonunda -belki de korkudan bilmiyorum- sayfasindan fotograflari sildirmeyi basardik.

Bu arada sayfanin sahibi bana " pikacu" dedi :))

Boylece hayatimda ilk defa pikaculukla suclanmis oldum .. Kotu bisey mi bilmiyorum. Bilen var ise haber versin lutfen.

Diger bir konu.. Beni blogger yapan sevgili Ozlemakim  artik blogunu sadece bildigi kisilere acmaya karar verdi. Cunku yaptigi onca yemegin, cektigi fotograflarin calinmasindan sitki siyrilmis durumda. Emek kopyalayip kullaninca nasil mutlu oluyorlar cok merak ediyorum.


Bloga bugun  guzel bir isimi koyacaktim ama dikkatin bolunmesini istemedim. Sadece bu konuyu paylasmak benim icin cok daha onemli cunku.

Ve diyorum ki arkadaslar, aman diyim herseyin taklitlerinden sakininiz.



Yoksa bu abi gibi sinirli birilerine rastlayabilirsiniz.

:))))

9 yorum:

  1. Bunu yaşayanlardan biriyim bende. Bu kişilerin teşhir edilmesinden yanayım. Çok pişkin oluyorlar ama en azından kimin ne yaptığını bilmemiz açısından iyi olur. Üzerine gittiğiniz için teşekkürler. Bu yazı yazmayı düşündüğüm yazılardandı, bunun içinde ayrıca teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fusun Hanim sormayin.. Aynen dediginiz gibi inanilmaz piskin bir sekilde uste cikmaya calisti. Ama abisini kavgaya cagirmis kucuk cocuk misali arkadaslarimla birlikte ustune gittik ve fotograflari sildirdik.. Ornek kopyalamayi artik engeleyemeyecegimi biliyorum ama en azindan uzerine isim yazilmis fotograf ile siparis almaya calismasinlar. Zaten baskalarinin fotograflarini sildikten sonra sayfasinda sadece uzerine hazir kesme harflerle isim yazilmis uc tane dandik penye t-shirt fotograflari kaldi. Siparisini aldim yaptim gonderdim dedigi islerin hicbirinin fotografi yok nedense..
      Teshir etmek daha mi iyi olur dersiniz? Ben bana karsi bir hak iddia etmemesi icin ismini yazmadim. Ama isterseniz ozelden veririm FB sayfasini.

      Sil
  2. ağzına sağlık Diloş. Ben daha yazacak durumda değilim. Evde bulunduğum süre çok az annemin durumuyla bağlantılı olarak. Blog yazmak en büyük keyiflerimden, hiç aksatmadığım alışkanlıklarımdan biriydi ama artık gerçekten tadı kaçtı. Bir sürü otel işletmecisinin telefon veya mailla "menümüzü blogunuzdan oluşturuyoruz, harikasınız!" demesi, hobim üzerinden ticari gelir elde eden "tanımadıklarım", FB da üşenmeden "Özlemaki" ibaresini kesip atan, ve ref. göstermeden tabaklarımı, yemeklerimi yayınlayanlarla uğraşmanın çoook ötesine geçti bu en son deneyim.

    uzun uzun yazacağım. ama bundan sonrasında Girit mutfağıyla ilgili binlerce yolculuk sonucu biriktirdiklerimi blogumda, sınırlandırılmış haliyle bile (!) yazmayı düşünmüyorum.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste bi kitap olsaydi dahami iyi olurdu sanki ne? O ev bitsin rapunzel gibi basicam kilidi ustune!!!

      Sil
    2. Ben de bugun Ozlemaki'nin mesajini okuyunca aklima gelmisti. Kitap yaz diye. Basili olmasa da olur belki ilk basta bir elektronik kitap?

      Sil
    3. yok zaten 8/5den sonra ya ücretsiz izine çıkıyorum veya iş değişikliği söz konusu. yazacağım. ama keşke bu kadar büyük bir öfke patlamasına hacet kalmadan olsaydı bu iş.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...