19 Mart 2013 Salı

Bir karnavalin ardindan


 Gectigimiz haftasonu anladim ki... yaslaniyorum!...

6 yildir Xanthi karnavalinin  gecit torenine katiliyorum, karnavali izliyorum ama ilk defa bu yil cumartesi gecesini evde gecirmek icin bu kadar istekliydim.  Karnavalin finali pazar gunu ama bir onceki gece de herkesin karnaval kiyafetleriyle disariya ciktigi, barlarin en civcivli oldugu dolayisiyla eglencenin en dibine vurdugu zaman. Evi vakitsizce - biraz da aciliyetten- badana ettirmenin verdigi yorgunluk da olabilir ama yine de yorgundum, isteksizdim ve ikimiz de evde oturmayi yegledik.

Ertesi gun yorgunlugumuzu biraz atmis bir sekilde karnavak kiyafeti stoklarimizi gorucuye cikardik. (Gorucu biz oluyoruz )  Ve farkettik ki yillardan beri dipteki kutularda gun yuzune cikmayi bekleyen cok guzel kostumler var. Renkli kisiligiyle unlu rahmetli kayinvalidem sagolsun karnaval komitesinde de calistigi icin inanilmaz detayli ve guzel kiyafetler yaptirmis kendine. Ve fakat  minyon bir kadin oldugu icin cogunun bana uymasi mumkun degil. Gene de bir Hint kadini kiyafeti uydurdum. Zilleri , susleri ile mukemmel bir kostumdu ve eminim kayinvalideme benden fazlasiyla  yakismisti. ( Umarim kemiklerini sizlatmamisimdir ) ))) Aris Mr. Jekyll - Mr Hyde oldu.
Biz makyajlarimizi yaptik,Selanik'ten misafirlerimiz Bihter ve Yorgos da geldikten sonra onlari da hazirlayip hemen kendimizi disari attik.



Bu yil mart ayinin sonuna rastladigi icin daha sicak bir hava bekleniyordu ama cumartesi gunu lapa lapa kar yagdi, pazar gunu de hafif ciseleyen yagmurun esliginde buzzz gibi bir hava ince giyinenleri titretti. Sozum "usumemek icin " gunduz 12'de cakirkeyif olanlar icin degil tabii ki :)
Gecit torenini beklemek icin bir yer kaptik meydanda. Isin asil keyfi izlemek degil, gecit toreninin icinde olmak bir kere daha anladim. Belki seneye enerjimizi toplayip gecit toreninde yerimizi aliriz kim bilir.
Bu yil sehirdeki butun oteller full kapasite ile calismislar. Bu ekonomik krizle savasan Yunanistan icinguzel bir haber. Meydanda onumuzde bekleyen teyze de Turkiye'den 26 otobus geldiklerini soyledi. Belki seneye de karnaval gruplarina bir Turk grup eklenir , olur mu olur. Potansiyel var.



Ve en sonunda gecit toreni basladi. Geleneksel olarak karnaval kralicesi kortejin basinda suslu arabasiyla belirdi. Butun kraliceler gibi zayif ve guzeldi. Abicim neden bir kere de kralice etine dolgun secilmiyor yaaa?

Bu yilki kralicenin Yunan televiyonlarindaki "Yildizlarla Dans" programinda dansetmis bir pin-up girl oldugu bilgisini buldum. Xanthi'de de yeteri kadar guzel kiz varken neden hatiri sayilir bir para odenip yari- unlu biri kralice yapildi kimse anlayamadi. 
Hadi artik ben susayim fotograf makinem konussun:

Kilise- para iliskisi daha guzel resmedilemezdi sanirim :)) ATM'den para ceken iki papaz.

hayir, tabii ki opmedim.



Saat kulemiz de suslendi.


Bakinca fenalik gecirdim, nefes almak zor gorunuyor.

icindeki cocugu hic buyutmemek ne guzel birsey

bence karnavalin en seker ailesi
maca papazi?








Karnavalin finalinde ise geleneksel olarak Tzaros atese verildi. Bu Dogu Trakya Samokov gocmenlerinden kalan bir gelenek. Inanisa gore atese verilen Tzaros sayesinde o yaz etrafi pireler basmiyormus.  Tzaros'un okunusu çara benzedigi icin acaba çar mi demek istiyorlar diye dusundum ama atese verildiginde cikan seslerin cagrisimindan konulan bir isim oldugunu soylediler. ( tz tz tz.. )
Xanthi'nin icinden gecen Kosinthos nehrinin kenarinda yakiverdiler adamcegizi. :))


Hemen ardindan da yaklasik 20 dakika suren bir  havai fisek gosterisiyle karnaval bizim icin bitti, kostura kostura evimize donduk :))

Hamis: Bu yilki keyifsizligimde sadece yaslanmanin verdigi yorgunlugun yanisira ;  yalniz ve guzel ulkemdeki adalet sisteminin, haksizliklarin ve nereye dogru gittigimizin yarattigi bir uzuntu- endise durumu da etken olabilir...





13 yorum:

  1. Oldukça eğlenceliymiş, keşke daha dinlenmiş olarak katılabilseydin.
    Dilaracım, benim paketten 15 gün geçmesine rağmen hala ses yok, geri dönme ya da kaybolma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Postaneniz yakınsa bir sordurabilir misin zahmet olmazsa. Teşekkür ediyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok eglenceli ama ya yaslandim ya yorgunum..
      Nursen Ablacim, paketi henuz gonderemedim, benden de birsey ekleyip oyle gondermek istedim.( Hatta su an elimde bitmek uzere ) Bir de soyle birsey var bu hafta sanirim Istanbul'a gelecegim eger oyle olursa direk kargo firmasiyla gonderecegim. Eger Istanbul'a gelisim uzarsa bu hafta icinde mutlaka paket yola cikar. Zaten iadeli taahhutlu yollayacagim icin de gonderi numarasini ben size maille yollarim.
      Kusura bakmayin ne olur.
      Sevgiler

      Sil
    2. Ok. Dilaracım, sen Salı yolladım deyince ben yollamışsın gibi düşünmüştüm o yüzden. Tmm anlaştık o zaman, sen bana bildirirsin gönderi numarasını, sevgiler...

      Sil
    3. evet dogru ama sonra ben de birsey eklemek istedim o gun gondermedim :)
      Ben size bu hafta takip numarasini gonderirim kesin..
      Sevgiler :)

      Sil
  2. vallahi papazlar hep cok yakisikli oluyor yahu:) ne guzel bir gun hintli kralicemizde cok guzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bestos evet hatta soldaki papaz fotograf cekicem deyince epey bir sakalini takti, yerlestirdi pek de centilmendi.. Fotograflardaki Cinli arkadas da fena sayilmaz hani :)

      Sil
    2. sen onu bir dahaki paketin icine koy olur mu? hehehe

      Sil
    3. Hoooyt! Cin'liye ben talibim!!!! Sizin basiniz bagli bikerem, sulanmayin yav! Olani var olmayani var alla allaaaaaaa!

      Dilosh! Benim icin o festivalin kralicesi sensin gozum, gerisi Tzaros!

      Sil
    4. Hahahahha Basak keske Cin'linin telefonunu alsaymisim. Hazir da elindeydi :))

      Sil
  3. Dilaracım, epey neşeli bir ortam. Soğuk havaya rağmen hepinizin yüzünde tebessüm ve mutluluk var. Kıyafetinizi de çok hoş ve yakışmış.
    Bizim de yaklaşan bir karnavalımız var. Bakalım nasıl olacak, heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sare'cim evet gazetelerden takip ediyorum karnavalinizi. Portakal cicegi karnavali miydi? Eminim cok guzel olacak. Buyuk bir merakla bekliyorum.
      Hava buzzzz idi aslinda biz de biraz icseydik o gulumseme iyice yayilirdi eminim. ( Rus votkasi iyi giderdi sanirim ya da cipuro ya da Ozlem'in cikoudiasi )

      Sil
  4. Güzel ülkemiz insanları derin bir uykuda, uyanmaya da niyeti yok kimsenin:(

    En güzel kraliçe sensin, gerisi boş:)
    Çok yakışmış kostüm, nur içinde yatsın kayınvaliden.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel eğleniyorlar.. rahatlıyorlar.ya biz de niçin böyle eğlenemiyoruz ..:((

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...